Chili åbner op for nye muligheder i fedme behandlinger

Fandt du denne artikel nyttig? Så vil vi blive utroligt glade hvis du vil trykke "synes godt om"!

Forskere på Universitetet i Adelaide har opdaget, at en fedtholdig kost kan være med til at gå ind og svække vigtige receptorer, der er placeret i maven. Det er receptorer, der udløser din mæthedsfornemmelse. 

Derudover har man i tidsskriftet PLOS ONE netop offentliggjort, at forskere, der studerer ernæring og mave-tarmsygdomme, i et laboratorieforsøg været i gang med at undersøge tilknytningen mellem chilipeber receptorer (TRPV1) i maven og følelsen af oppustethed.
chili og vægttab

Chili Klaus er måske ikke så sulten som os andre pga chili.

Spis Chili og føl dig mæt hurtigere
Capsaicin har nemlig vist sig at have den samme effekt som TPRV1 receptorer.
Det er sådan, at maven strækker sig, når den er fuld. Og når det sker så aktiveres nogle nerver i maven til at fortælle kroppen, at den har fået nok mad. Forskerne fandt denne aktivering, der er reguleret gennem chilipeber eller TPRV1 receptorer.

Man ved fra tidligere undersøgelser, at indtag af capsaicin som man finder i chili, er med til at reducere fødeindtagesen hos mennesker.

Og vi har så her fundet ud af, at ødelægger/sletter man disse TRPV1 receptorer, så får kroppen sværere ved at føle sig mæt og nerverne får ikke den samme fornemmelse af at maven er fuld, da den ikke ”strækker sig” på samme måde. Derved indtager man automatisk mere mad.
Det vil derfor være godt at spise med, der indeholder capsaicin, da det er med til at forbedre formidlingen af, at nu er maven mæt.

Forskerne fandt også ud af at mad med et højt indhold af fedt, kunne være med til at forstyrre TPRV1 receptorerne.

Derfor mener forskerne at det er spændende, at man nu har fundet ny viden om capsaicin. At brugen af capsaicin kan være med til at forhindre overspisning, gennem en indvirkning på nerverne i maven.
Herudover vil man efterfølgende undersøge yderligere hvorfor fedtrig kost har sådan en negativ effekt på TPRV1 nerverne og om det er muligt, at udbedre eventuelle skader på disse nerver, hvis de er beskadiget.

Chili i slankepiller

Det aktive stof i chilli er capsaiccin. Det har længe været kendt at capsaiccin også har en thermogenetisk effekt. Dette betyder at det sætter forbrændingen op. Det er ikke meget, men nok til at det er målbart. Dette kombineret med en appetitsænkende effekt, gør at chili er en udbredt ingrediens i mange slankepiller.

Chili i almindelig mad.
Der er langt mellem overvægtige mennesker i fjernøsten. En del af grunden skyldes deres madtradition, og herunder, deres store indtag af Chili. Overvejer du et seriøst vægttab, kan Proteinkuren anbefales, og her er det så oplagt at spice den op med Chili. Rigtig god fornøjelse.
Fandt du denne artikel nyttig? Så vil vi blive utroligt glade hvis du vil trykke "synes godt om"!