Håndsprit Guide

Håndsprit

Det er ikke altid, man lige har en håndvask ved hånden, hvor man kan vaske hænder. Derfor hersker der nok ingen tvivl om, at håndsprit er kommet for at blive. Der findes et hav af varianter på markedet. Håndsprit gel, i skumform, flydende håndsprit, håndsprit med duft, parfumefri osv osv. Hvilken en skal skal man så vælge?

Håndsprit gel vs flydende håndsprit

Det er selvfølgelig en smagssag om man er til gel, skum eller den flydende form. For den almene bruger kan håndsprit gel være den nemmeste at anvende, da den er lettere at styre. Flere af os har vidst allerede prøvet at trykke på en håndsprit, hvor det har stået ud til alle sider. Det hurlumhej minimerer man med håndsprit gel.

Hvilken håndsprit er bedst?

Der er flere faktorer, der kan spille ind, når man skal købe en håndsprit. Nedenfor ser du nogle af de mest hyppige, og ja flere af punkterne bør man faktisk tage stilling til.

  1. Pris
  2. Miljøvenlig, parfumefri og allergivenlig
  3. Skal den være med duft?
  4. Med pumpe / uden pumpe?
  5. Alkoholprocenten

Prisen

Hænger pris og kvalitet sammen, når det kommer til håndsprit? Ja, det gør det til dels.

Du har måske allerede stiftet bekendtskab med den “tequila lugtende” variant. Ja, nogen kan næsten blive helt dårlig bare ved synet af hatten 😄

Håndsprit består primært af ethanol, der i daglig tale er betegnet som alkohol (sprit). Tequila består primært af agave og fyldes efterfølgende op med ren alkohol. For at kunne konstruere en billigere tequila, er man derfor nødt til at vælge en billigere alkohol til at fylde sit produkt op med.

Ifølge hygiejne producenten Plum afspejles lugten af den måde ethanolet er blevet fermanteret. Lugten er derfor afhængig af den måde råvarerne er blevet fremstillet (kilde: Tv2 Østjylland).

Dog er der ikke nogen direkte sammenligning mellem duft og kvalitet, men alkoholprocenten er forsat vigtig. Den kan du læse mere om længere nede.

Parfumefri og allergivenlig håndsprit

Skal man vælge en allergivenlig håndsprit? Der er fordele og ulemper ved alt. Nogle lider af allergener og er direkte nødsaget til at vælge allergivenlige og parfumefrie produkter. Her bør man selvfølgelig ikke gå på kompromis.
Vælger man allergivenlige produkter kan man oftest også være sikker på de et parfumefri.

I nogle tilfælde kan man godt få udtørrede hænder af de parfumefri og allergivenlige varianter, da man ikke har mulighed for at tilsætte ekstra pleje og lignende. Vi anbefaler derfor, at man køber en god håndcreme, man kan supplere med, så huden ikke tørrer ud.

Klik her og læs mere om vores parfumefrie håndsæbe, der kommer i en 100% genanvendt emballage.

Håndsprit med duft

Da håndsprit er blevet en del af vores hverdag, og er noget vi anvender flere gange om dagen, er det vigtigt at finde en variant, man er fortrolig med.

Måske har man i ny og næ en tendens til, at gå udenom at spritte hænder, fordi man på forhånd ikke har lyst til at skulle døjes med lugten og udtørrelsen af huden.

Heldigvis har nogle virksomheder fået øjnene op for håndsprit med duft. Når det er noget vi skal bruge hver dag – flere gange om dagen, er det noget rarere at have velduftende hænder efter afspritning, frem for den skrappe lugt, der går lige i næsen.

Nordic Sense Håndsprit gel
Denne håndsprit gel indeholder økologisk aloe vera, der går ind og plejer, samt har lidt duft. Slut med udtørring! Dine hænder efterlades velduftende og ikke mindst bløde.

Klik her for at læse mere om Nordic Sense håndsprit gel.

Hvor stor en håndsprit skal jeg købe?

Hver ting til sin tid. Som det er lige nu, så er det altid godt at have sin egen håndsprit med, når man er på farten.

Vi anbefaler derfor, man altid har en håndsprit til tasken og en større variant hjem til. Du kan typisk få små håndsprit, der indeholder 50 ml. Det er en ganske fin størrelse til at have liggende i bilen eller have med i tasken.

Der er selvfølgelig altid en større besparelse at hente, jo større flaske man køber, men tilgængeligheden er vigtig. Så føler du ikke for at have en stor flaske håndsprit stående i bilen, så kan de små være et super alternativ.

Bør man købe en håndsprit med pumpe?
Igen, det er en smagssag. En håndsprit til tasken er selvfølgelig mest praktisk med et klik låg, hvorimod en håndsprit med pumpe, der kan stå hjemme på køkkenbordet, er nemmere at anvende.

Spiller alkoholprocenten en rolle?

Det gør det! Ifølge sundhedsstyrelsen anbefales det, at man anvender en håndsprit, der indeholder en alkoholprocent mellem 70 og 85%. Vær derfor opmærksom på, om din håndsprit indeholder nok alhohol, så du er sikker på, at den desinficerer ordentlig.

Sådan anvender du håndsprit

Håndsprit anvendes som sagt som et supplement til håndvask. Det er nok de færreste, der render rundt med vand og sæbe i baglommen, hvilket er her, håndsprit kommer ind i billedet.

For at opnå den størst mulige effekt bør du huske på/gøre følgende:

✋ Anvend håndsprit på tørre hænder.
✋ Du skal ikke spare på mængden du bruger.
✋ Gnid håndspritten godt rundt og ind i hænder i ca. 30 sekunder.
✋ Ryst evt. hænderne for at overskydende tørrer/fordamper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *